divendres, 21 de juny del 2013

MOCIÓ PER EXIGIR L’ACTUACIÓ URGENT AL BARRI DEL SECTOR LLEVANT-LA COLOMINA DEL MASNOU

En el ple del 20 de juny 2013 el grup municipal del PSC-PM en col·laboració amb els veïns i veïnes de la Colomina vam presentar aquesta moció. CiU va presentar esmenes que desnaturalitzen la moció per tal d'aconseguir esvair la seva responsabilitat en la gestió dels fets que s'esmenten en la moció, malauradament les esmenes van ser aprovades, gracies al PP. De totes maneres hem aconseguit l'objectiu principal, és a dir, obligar al govern municipal a fer les accions necessaries per solucionar els greus problemes que afecten el veinat de la Colomina.

Moció original:
El govern municipal de l’anterior mandat, liderat pel PSC i ICV-EUiA, en atenció a la demanda de pisos a un preu assequible al Masnou, vam prioritzar una política de promoció d’habitatge de protecció oficial per a joves que va culminar amb el lliurament de 18 habitatges de Can Jordana (Sector Vallmora), l’any 2007, més tard, concretament l’any 2009 es van lliurar  71 habitatges del sector Llevant.
El sector Llevant, format per les finques la Colomina i Vallmora, era una part del desenvolupament programat dins el pla parcial d'ordenació 10 Llevant. Malauradament, la crisi econòmica va aturar el ple desenvolupament d’aquest pla, deixant un barri a mig fer i mancat d’alguns serveis bàsics.
Aquesta situació es veu agreujada per la manca de responsabilitat del govern municipal de CiU i ERC  al no complir i fer complir la pròpia normativa municipal, al no afrontar a temps i amb determinació els problemes derivats de l’abandonament dels solars de la Colomina.
Tan és així que és el mateix govern municipal qui posa com a exemple de mala praxi sobre la prevenció del mosquit tigre, precisament una imatge de restes d’obres i bassals de la Colomina (El Masnou Viu, abril, 2013) que es responsabilitat del govern municipal solucionar.
Efectivament, aquesta zona és ara un focus greu de mosquit tigre i per aquest motiu cal aplicar el Pla integral de control  del Mosquit Tigre (aprovat el 2009 i actualitzat l’octubre del 2010) on s’estableix que als solars i espais susceptibles d’existir el mosquit tigre cal localitzar-los i aplicar les mesures i els arranjaments necessaris per prevenir que s’hi instauri i és propagui el mosquit tigre: en el cas de solars públics, cal realitzar-hi una neteja, i en el cas de solars privats, cal localitzar la persona propietària i requerir-li per a que realitzi una adequada neteja.
A més a més l’Ordenança de Convivència ciutadana estableix (article 75) que els terrenys no urbanitzats i solars es mantindran, per llurs propietaris, en el degut estat de neteja i condicions fitosanitàries adequades i que en cas d’incompliment, i d’acord amb l’article 32 de la mateixa ordenança, l'Ajuntament procedirà a netejar-los, carregant les despeses ocasionades al propietari.
A aquesta situació d’insalubritat,  es suma ara la sensació d’inseguretat ciutadana del barri degut a l’ocupació de persones sense sostre de les casetes abandonades per DIURSA.
Cal, també , destacar la manca de neteja del barri que, tot i haver incrementat el nombre de zones de recollida d’escombraries, manca la continuïtat en la neteja i manteniment dels espais públics que seria desitjable.
Tot plegat fa que, hores d’ara, la Colomina sigui un barri allunyat dels estàndards bàsics de salubritat i neteja  respecte la resta del municipi. Per això exigim al govern municipal de CiU i ERC que compleixi els següents acords:
1)    Demanar al govern municipal que, des del departament d’Urbanisme, s’exigeixi amb urgència als titulars de les propietats que, de manera immediata, procedeixin a la neteja, arranjament i tancament dels solars de la seva propietat  i se’ls notifiqui que, en el cas que no ho facin, serà l’Ajuntament qui ho farà a càrrec dels esmentats titular, en compliment del que estableix la normativa legal.
2)    Demanar al govern municipal que, en el cas que els titular de les propietats incompleixin l’exigència de neteja, arranjament i tancament dels solars de la seva propietat, s’iniciïn els corresponents expedients sancionadors (en el quals es tinguin presents les pertorbacions i els danys i perjudicis produïts al veïnat, així com les conseqüències de l’ incompliment per a la seguretat i salut públiques), i s’actuï vetllant pel compliment estricte dels terminis que la normativa legal estableix per a aquests procediments.
3)    Que el govern municipal actuï de forma immediata amb els mitjans que disposa Salut Pública i Manteniment davant el perill de proliferació del mosquit tigre, aplicant el Pla integral de control del Mosquit Tigre en la mateixa forma que s’actua en altres espais municipals, derivant les despeses d’aquesta intervenció al titular dels solars.
4)    Que el govern municipal actuï de forma immediata des de Seguretat Ciutadana i Serveis Socials amb les persones que es troben ocupant de forma il·legal les casetes de DIURSA, desallotjant-los  i facilitant-los l’atenció social necessària.
5)    Tenint en compte que l’edificació projectada en la Colomina ha quedat en suspensió, és necessari que el govern municipal parli amb el propietari per tal de pactar un ús temporal d’aquests solars de manera que faciliti a l’ajuntament el seu manteniment en condicions adequades.
6)    Aconseguit el punt anterior, instem al govern municipal a mantenir una reunió de treball amb el veïnat de la Colomina i els grups de l’oposició per tal de definir els possibles usos dels solars abandonats. 
7)    Que el contingut d’aquest moció, així com el resultat de les votacions sigui publicada a la propera revista municipal del Masnou Viu per coneixement de tota la ciutadania del Masnou.


Marta Neira Reina
Portaveu del Grup Municipal PSC-PM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada